Openbare Ruimte Quick Scan: kansen en bedreigingen voor lokale straten, pleinen en parken.
"Het allerleukste was het om op straat zelf vragen te stellen!" "Het was heel waardevol om achteraf samen na te praten en de uitkomsten van de interviews met elkaar te vergelijken".
Dit kreeg ik terug na een geslaagde cursus 'straatinterviewen' waarbij een team volkshuisvesters leerde bewoners aan te spreken en zo hun ervaringen met de buurt te achterhalen.
Omdat professionals het zo fantastisch vinden om zélf de straat op te gaan en met bewoners, ondernemers en bezoekers te spreken en feeling te krijgen met locaties, heb ik deze Quick Scan ontwikkeld. In deze Quick Scan help ik jullie om de kansen, bedreigingen en aandachtspunten in een winkelcentrum, buurtplein, stadspark of winkelcentrum vast te leggen.
Na de Quick Scan heb je antwoord op de volgende vragen:
1. Welke kansen heeft een winkelstraat, buurtplein, stadspark of winkelcentrum?
2. En welke bedreigingen zijn er?
3. Welke aandachtspunten zijn er op de korte, middellange en lange termijn?
Door met de bezoekers, bewoners en ondernemers te spreken en goed te kijken naar wat er gebeurt, krijgen jullie antwoord op deze vragen. Zo kunnen jullie alle kansen, bedreigingen en aandachtspunten meenemen in jullie plannen of ontwerp.
De Quick Scan is geschikt voor teams van 6 - 8 personen en vindt plaats op een door jullie gekozen locatie. Jullie team zo divers mogelijk samengesteld: er doen medewerkers mee van verschillende afdelingen en met verschillende functies. Zo kapitaliseren we op alle kennis die jullie én bewoners, bezoekers en ondernemers hebben!
Let op:
- De totale tijdsinvestering voor het team dat de Quick Scan doet is 4 uur (1 uur zelfstandig voorbereiden, 2 uur op locatie en 1 uur nabespreking en conclusies).
- Direct na je betaling ontvang je een link om de datum en tijd voor jullie Masterclass vast te leggen.
Medewerker woningcorporatie
"We hebben gezien hoe je met een aantal vragen al heel veel ideeën ophaalt voor een visie. Vanuit deze vragen ontstaat er een gesprek met een bewoner en hoor je dingen die je anders niet zou horen".